2021-06-14 2896 浏览
哩間日式餐廳已經唔係第一次食,諗唔到食咩,又想食日本野既時候,都會揀佢,因為佢既性價比真係幾高,今日屋企冇飯食,所以放工之後我就自己走左嚟食。寶琳哩間分店成日都爆滿,大家想食都要早啲嚟,今次我就揀左坐吧枱前面。餐廳係用QR Code電子落單既,環保又方便。而且壽司師傅好細心,會預先問你壽司入面需唔需要放Wasabi,今次就揀左一個壽司盛盒,其實我每次黎都係揀哩個🤣🍣壽司盛盒 美 $218包括吞拿魚、油甘魚、三文魚、池魚、帆立貝、熟花竹蝦、三文魚子、鰻魚、拖羅茸卷同玉子。吞拿魚係厚切,完全無筋,非常肥美,咬兩下就接近半溶;油甘魚大塊厚切,入口充滿魚油香;三文魚係近三文魚腩既部份,新鮮肥美;池魚加左蔥花係面,癖走左啲腥味;帆立貝大粒鮮甜;熟花竹蝦非常彈牙;三文魚子新鮮大粒,份量好多,一咬落去充滿油香;鰻魚有炙燒過既香氣;拖羅茸卷加左芝麻係面,所以食落有芝麻香;而印上德字同美字既玉子好甜,亦好有特色。🍵綠茶蕨餅,質感綿軟煙韌,甜度適中,都幾好食!整體黎講,哩間壽司店既食材新鮮,價錢相宜,小編已經唔係第一次黎食,難得既係每一次黎食都唔會失望,絕對係值得一訪再訪既壽司店。

🍣壽司盛盒 美 $218

🍵綠茶蕨餅,質感綿軟煙韌,甜度適中,都幾好食!