2012-07-03
呢間長期有人等,當然要一試。由七點拎住張飛等到八點四,終於有張七位檯啦先黎一份蔥油海蜇同醉雞。海蜇爽口之餘個配汁亦甚濃,正。醉雞聞落已經有醉意,賣相覺得好肥,無試過,不過老豆話幾好。小籠包,無穿無爛,每一口都灌滿湯汁,肉餡比例剛好,有肥肉起膠混瘦肉,鮮味非常,要叫多兩籠!雪花肉即薄切五花腩,先讚一讚刀工,薄得通透平整。唔係任食魚生果D刀工五花腩有陣肥香,入口微暖,我想以為係冷盤黎添。配汁係一份微微香辣既豉油,用五花腩點兩點,正。燻蛋,好入味,蛋黃晶瑩唔硬,咸香帶煙燻,吸引力爆燈,好想食多幾隻,但係諗諗個膽固醇既考慮就先打消呢個念頭。榨菜肉未配叉子餅,叉子餅唔係太脆,只帶微熱。肉未炒得好香,啖啖都香甜帶汁。上海炒年糕,普通之作,太過多油份。奶油津白,菜很甜,cream不是太creamy,好吃便好。松子魚,起左骨,一家大細食得放心,酸甜又香脆,不過肉質稍老,硬左少少啦。紅油抄手,都係普通之作。唔係質素有問題,係同出面其他同類之中唔多突出。傻佬炒飯,有幾傻?就係蛋、蝦、肉碎炒飯,傻左.......無咩特別,但係炒得夠香夠乾身唔剩油,都唔錯。雲吞雞,剩聞都好重雞味,雲吞皮薄帶甜,份量都足。
由七點拎住張飛等到八點四,終於有張七位檯啦
先黎一份蔥油海蜇同醉雞。
海蜇爽口之餘個配汁亦甚濃,正。
醉雞聞落已經有醉意,賣相覺得好肥,無試過,不過老豆話幾好。
雪花肉
五花腩有陣肥香,入口微暖,我想以為係冷盤黎添。
配汁係一份微微香辣既豉油,用五花腩點兩點,正。
上海炒年糕,普通之作,太過多油份。
奶油津白,菜很甜,cream不是太creamy,好吃便好。
雲吞雞,剩聞都好重雞味,雲吞皮薄帶甜,份量都足。