自从旧年喺佐敦第一次帮衬过寿司郎之后自此就念念不忘佢唔单止平靓 仲要正款式又比出面特别同多所以自此其他连锁寿司店就自动喺脑海入面消失咗不过呢间嘢真系唔系讲笑无论你边日同咩钟数去 佢都系大排长龙呢日系星期日傍晚六点半 冇乜几何身处黄大仙嘅我哋本住「实验」心态 去会一会当区嘅寿司郎睇吓质素同帮衬开嘅蓝田同佐敦争几远(答案系冇乜分别)当日打开寿司郎个APP 见到有几间分店已经连WALK IN都截埋咁啱黄大仙分店未截㖞 梗系九秒九冲过去啦拎住张飞 望见前面仲有一百张枱就决定喺黄大仙行个大运先行咗成个钟返到嚟都仲未到最后 以一小时四十分钟嘅佳绩等到入座(有朋友话真系唔算耐㖞)好喇,戏肉嚟喇,我哋要介绍嘅美味寿司分别系: 1) 萤光鱿鱼冲渍是咁的,呢款虽然有啲腥,但系加埋佢独特嘅咸香同鲜甜味,识食一定会追住食。2) 日本产顶级池鱼呢款好似系限定款,佢亦不负所望相当肥美,油脂香同鱼肉香平衡得好,虽然望到血,但就零腥味。3)盐醋渍鲭鱼嚟到呢度,相信大家都知我系几咁重口味。但必须说,鲭鱼熟成后𠮶种咸咸香香嘅酸味真系好吸引,介乎咸鱼与好味嘅红肉之间,喺第二啲寿司身上绝对体验唔到呢个味道。4)𩽾𩾌鱼肝军舰钟
自从旧年喺佐敦第一次帮衬过寿司郎之后
自此就念念不忘
佢唔单止平靓 仲要正
款式又比出面特别同多
所以自此其他连锁寿司店就自动喺脑海入面消失咗

不过呢间嘢真系唔系讲笑
无论你边日同咩钟数去 佢都系大排长龙
呢日系星期日傍晚六点半 冇乜几何身处黄大仙嘅我哋
本住「实验」心态 去会一会当区嘅寿司
睇吓质素同帮衬开嘅蓝田同佐敦争几远(答案系冇乜分别)

咁啱黄大仙分店未截㖞 梗系九秒九冲过去啦
拎住张飞 望见前面仲有一百张枱
就决定喺黄大仙行个大运先
行咗成个钟返到嚟都仲未到

好喇,戏肉嚟喇,我哋要介绍嘅美味寿司分别系:
1) 萤光鱿鱼冲渍

2) 日本产顶级池鱼

3)盐醋渍鲭鱼

4)𩽾𩾌鱼肝军舰
钟意食肝嘅你,尤其鹅肝同鸭肝,呢款真系唔可以唔点,香到你会觉得幸福。

5) 池鱼配香味野菜&芝麻辣酱
呢个又系限定款,鱼香、野菜香、葱香(我食到有)同辣酱配合得天衣无缝,唔睇个样以为食紧阿妈家姐。 (OMAKASE SUPPOSE上碟系靓仔好多)

6) 连免费嘅芥辣都好食过人!

好喇,有好必有坏,有个绝对唔推介大家试嘅系
1) 烧鳕鱼子配忌廉芝士军舰
四个字-咸到飞起

由于唔系咁饿,前后食咗12碟就走人,埋单只系180几银,坚系抵。
2021-03-28
等候时间
190 分钟 (堂食)