2020-12-12 217 浏览
话说上个星期五同朋友一齐去咗Mini Friday食饭,虽然呢间野系几出名既黄店,但系其实我系第一次食😳 唔讲唔知,原来佢同米走鸡系同一层,一坐低就有一大阵鸡煲味飘过黎,简直系食欲大振!🤣一坐低就见到有个特别餐牌叫时代抗翼🤣,系介绍唔同味嘅鸡翼,我同朋友就拣咗呢款,贪佢个味够晒特别!四只鸡翼大大只好厚身下,咬落外皮烧到脆脆地,甜得黎又有少少黑椒味,非常之惹味😋可能薯仔粉团喺香港嘅西餐厅比较少见,但我曾经喺外国食过觉得好好食,所以今次见到都特登嗌左黎试🤤 估唔到佢都有返咁上下水准,而且仲相当多份量,薯仔粉团烟烟un un好好食,再配埋个肉酱sauce,perfect match! 😚身为大啡菇控嘅我见到呢个Pizza仲唔即刻嗌咩🤤 佢呢个Pizza系薄脆批,但系一啲都唔马虎,分量大之余仲好多料系上面,特别系啲芝士🧀,满到一拉个批出黎就泻哂出黎🤣 啲菇食落仲要好juicy,唔系干争争嫁,呢个真系必食,推介!另外,我地仲嗌左个dinner set,拣左bbq ribs,个ribs铺满左浓厚既酱汁,肉质好腍好易切开,有啲啲肥肉,食落唔会好瘦好柴😋 啲配菜都抵赞,份量好多,薯蓉仲有少少黑松露味,

胡椒蜜糖鸡翼

意式肉酱薯仔粉团

黑松露啡菇水牛芝士薄饼

香烤美式BBQ猪肋骨
另外,我地仲嗌左个dinner set,拣左bbq ribs,个ribs铺满左浓厚既酱汁,肉质好腍好易切开,有啲啲肥肉,食落唔会好瘦好柴😋 啲配菜都抵赞,份量好多,薯蓉仲有少少黑松露味,真系几唔错☺️

蒜香炒杂菜
呢个菜真系意料之外🤣 话说朋友话食太多肉要食返啲菜均衡返,但又唔想嗌沙律食,无意中竟然见到有炒杂菜食,所以就嗌左,味道正正常常,份量又系好多,但系喺西餐厅食炒杂菜真系别有一番风味🤪

火焰雪山
呢个甜品真系纯粹系视觉享受,都系等佢烧着果下用黎打下卡影下相😬,个样几靓仔,但食落真系超级甜,蛋白下面系朱古力雪糕,都系好甜🤣 成个甜品都系甜甜甜,食左1/3就无食了🤭

整体而言,呢间超人气黄店果然系几高质,我觉得除咗甜品之外,其他野食都系算中上,特别推荐佢个pizza🙆🏻‍♀️ 而环境好阔落,啱晒成班人放咗工去happy Friday一下,不过略嫌食食吓有阵鸡煲味传过黎🤣,但之后绝对会再帮衬佢!😆
胡椒蜜糖鸡翼
意式肉酱薯仔粉团