Sky726

臨近聖誕節約埋三五知己食聖誕大餐,朋友比較喜歡吃西餐,上 Openrice 見到旺角的 Sky 726 餐廳食評不錯,就即管試下。餐廳位於佈滿食肆的大廈頂層,一打開電梯門就見到法國餐廳,最重要係有無邊天際景觀,大愛。餐廳的裝修有情調,燈光昏暗讓客人帶一點輕鬆舒緩的感覺。食物餐牌以平板電腦展示,食物圖文並茂,非常吸引。來到必定要飲杯Cocktails 加享受一點海鮮先為最 Match。先點了一份海鮮拼盤,大約有六七款海鮮,非常豐富。當中的龍蝦有我手板咁大隻,蝦肉鮮甜無比,點一點醬汁更加滋味。很少餐廳會有 Oyster Soup ,食法國菜必定要試一試。Oyster Soup中間還有一點魚子粒粒,飲落去除咗很有鮮味之餘,還很有口感!Peri Peri Chicken 賣相很吸引,兩大隻雞髀燒得很香,還有半個蒜頭和一些蔬菜,很豐富呢。雞髀肉質很鮮嫩,非常Juicy。還有Wagyu Beef Conchiglioni,濃郁的鮮蕃茄汁做底配上肉醬,貝殼粒很有咬口,而且入味。甜品Marinated Mix Berries 配上藍莓及士多啤梨等水果粒,食落去更有口感更濃郁。最後四個人埋單都只係$19

餐廳的裝修有情調,燈光昏暗讓客人帶一點輕鬆舒緩的感覺。

食物餐牌以平板電腦展示,食物圖文並茂,非常吸引。

雞髀肉質很鮮嫩,非常Juicy。

最後四個人埋單都只係$1900有找,可以享受無敵海景之餘,有咁高質素嘅食物,真是值回票價。