所謂的名店, 又多雜誌介紹, 又多人排隊, 店方又志得意滿意氣風發地於壁上題詩, 理應有其獨到之處. 可惜, 試過, 不外另一名不符實而已. 老實說, 他們自稱的巴基斯坦咖哩, 是否正宗, 余實不知. 純以味道論之, 的確非常特別, 與平常吃慣之印式或南亞咖哩大異其趣. 稀身的咖哩汁內有大量香料, 完整一粒粒的而非磨成粉狀, 加上極大量洋蔥粒, 食落不俗. 然而香味不足, 不知是未經炒烘亦或功夫不夠好. 未至非常好吃, 然而老飧偶爾得嘗不同食趣, 不亦樂乎? 惜哉咖哩還好, D碼就舔晒野. 先食蝦, 都幾健碩, 卻是大而無當, 極不新鮮, 頭內之膏呈黑色, 泊泊流出之時彷彿溝渠內黃白之物湧出. 原來不只老鼠屎可壞一鍋粥, 蝦都可以搞死一兜咖哩. 再來倉魚, 我老人家見識淺薄, 不知巴基斯坦人點食咖哩, 如何煮魚, 只知以我們粵南蠻子吃汁燴或煮之魚必先煎炸過, 若番茄紅衫, 紅燒班腩等. 便是煲魚湯or 魚腩粥, 亦復如是. 而此間即就將舊魚掉入汁中煮之, 成品白也o徙o徙, 更兼一陣幽幽腥氣滲出, 乖乖不得了. 老伴甚怕腥, 只得在兜邊畢少少汁拌飯吃矣, 狀甚凄涼. 在別處吃個稍具水

在別處吃個稍具水準之咖哩飯, 亦三十元左右而矣. 亞龍野食唔係話好得, 價錢唔平, 排餐死先有得食, 地方屈質, 又無service, 食之何苦?