2018-08-21 154 浏览
老公要開會又唔想自己一個食飯,約fd行街食飯是常識吧,我好想講平日怕肥晚餐唔食飯嘅我,今次要激讚依個日式煲仔飯,初初我對依個飯都有D保留,諗住又咪飯一個,點知又好玩又好食,因為個飯一嚟度已經俾咗個流沙器,侍應仲好細心教我點食個飯,首先個飯到咗要焗佢1分鐘,焗完再打開佢但要小心煲邊因為剛剛煮好會好熱怕我哋會辣親(好細心) ,先可以食咗面嘅海鮮先,又估唔到全部海鮮都好新甜跟食刺身嘅甜味係一樣,後先就見到個飯,面已經有好多唔同嘅材料,我哋加少少醬油將佢哋撈埋一齊食啖啖到食到唔同嘅配料,裏面有飛魚子,銀魚仔,豆,冬菇, 筍同菠菜...口感好到不得了,最後仲有一壺茶比我加落個飯度當茶漬飯濕濕地又有茶香聞,齋食個飯我都已經好開心我差唔多一個人食灑成個飯。
老公要開會又唔想自己一個食飯,約fd行街食飯是常識吧,
我好想講平日怕肥晚餐唔食飯嘅我,今次要激讚依個日式煲仔飯
,齋食個飯我都已經好開心
我差唔多一個人食灑成個飯