2012-08-10 22 浏览
之前盛八食堂開業以來無時無刻都係好多人等緊位, 我諗依家大概屯門區想試果d人都試晒, 所以少左好多人^^今晚大約7點幾晚飯時間來到, 即時入到去咖哩芝士吉列黑豚焗蛋包飯 (好似$78) 個名好長....哈哈, 照片同實物都差唔多..有d羅白絲同蔥絲配襯,賣相都幾吸引。餐牌有隻辣椒仔向圖隔離, 以為會有小小辣, 原來一d辣味都冇。雖然有芝士, 但完全食唔出芝士味。吉列黑豚都好厚身, 炸得幾好, 唔油, 又唔太乾, 口感結實。一定要提既係個蛋!! 有好厚既蛋, 味道好正, 不過明明係蛋包飯, 但d飯少得可憐。份量一湯匙都冇不過算啦,個蛋真係好好味另外係老公食既牛肉蛋包飯 (好似 $65)有d菇向上面, 好香。。。呢個蛋包飯同我果個完全相反, 只係一塊蛋放向飯上面。。。但有好多茄汁炒飯,都好好味。。。
今晚大約7點幾晚飯時間來到, 即時入到去
餐具
相片
實物
咖哩芝士吉列黑豚焗蛋包飯 (好似$78)
厚蛋,但唔有飯

不過算啦,個蛋真係好好味
另外係老公食既牛肉蛋包飯 (好似 $65)
但有好多茄汁炒飯,都好好味。。。
题外话/补充资料: 侍應們服務都好好, 我地冇叫到飲品, 都好主動不停幫我地加水
餐具
實物