2019-01-13 579 浏览
荔枝角其實都係一個臥虎藏龍嘅地方,自從D2 place 同D2 two 開幕之後,就有更加多餐廳進駐呢一個地方。不過今日行過商場附近,行過門口先知道原來係藝人楊明 開既,見到個燉湯好吸引,加上〈兄弟〉好好睇😌忍唔住入去試。淨係燉湯都有12款🙈,但看照片,已經覺得非常吸引。餐牌上面仲有仲有蒸飯、客飯、甜品等等。.餐廳係自助形式,自己執拾餐具,無收+1,可能因為呢個緣故,所以餐廳食物嘅價格都非常親民。。餐廳嘅裝修亦都好適合繁忙嘅香港人,特別係工廠區嘅快速食飯時間,餐廳以高枱為主,而且餐廳的中間是主力牆壁,所以即刻是不會看到對面其他的客人,也不會感到尷尬。座位不算多,不過空間感十足,不會覺得很擠擁,相信係方便食客買外賣之後可以有位置輪候。.◾️推介❤️潤肺椰皇燉雞湯$58真係估唔到咁足料啲肉可以排成一個小山仲食到幾片金華火腿添由於整個燉湯係用完個椰皇去等,所以個湯超級清甜!!超級清甜!!.餐廳標榜冇味精,味道會較為天然所以如果唔足料嘅話啲湯就會變得好淡飲完真係冇口渴的感覺👍🏻呢一個雞湯真係唔錯!.▪️紅酒煮牛肉飯$40另外點算了客飯,坦白說,賣相也不是特別吸引。Hm... 普普通通啦冇特別驚喜,可

◾️推介❤️潤肺椰皇燉雞湯$58
真係估唔到咁足料
啲肉可以排成一個小山
仲食到幾片金華火腿添
由於整個燉湯係用完個椰皇去等,
所以個湯超級清甜!!超級清甜!!
餐廳標榜冇味精,味道會較為天然
所以如果唔足料嘅話
啲湯就會變得好淡
飲完真係冇口渴的感覺👍🏻
呢一個雞湯真係唔錯!
▪️紅酒煮牛肉飯$40
另外點算了客飯,
坦白說,賣相也不是特別吸引。
Hm... 普普通通啦
冇特別驚喜,可以試其他。🙈
下次想試蒸飯 $29冇+1都抵嘅
而這個午餐是利用只餐盤承載的,
觀察所得,
應該是可以分解的物料
也可算是為環保出一分力。

回頭率:100% (燉湯)