以下原因令我覺得俾錢買難受!唔推薦❤️‍🩹:店內方位複雜但無明確指示+店員態度及說話不清+衛生情況欠佳背景交代:5點半左右同男朋友諗住搵間靜少少既地方坐低飲下野 食少少 傾下計🫣見到有間望落唔錯既cafe就行前睇餐牌📜*當時三位店員都企系”廚房”位我哋睇緊餐牌既時候就有位女店員行埋嚟,一句野都無講,企左系我哋面前既”落單位”咁我就話:「我哋睇睇menu先」店員繼續無野講+無表情企左系度我問 系米得依啲menu? 佢話 野食就依啲 野飲就依啲 (到依度都 尚算正常)然後我見到一個抗疫優惠系購”特選咖啡”送鬆餅/牛角包(以下對話系我同我男朋友聽到既,因為個店員講野真系超級細聲😓唔系溫柔斯文,而係真細聲)我問 邊款為之”特選咖啡”佢話 牛奶/特濃咖啡我聽唔清楚,所以問多次:唔好意思 咁姐系邊款?佢話 espresso/latte/flat white 之後,由於店員事前無講到任何關於我哋企緊既位置系”落單位”,咁我好自然就話:兩位啊唔該店員:依度落單,位自己揀咁我地就落單啦:要杯熱既latte同flat white唔該,同埋想用抗疫優惠要個牛角包店員:無得揀,睇返當日送咩就俾咩我問 咁今日係送
以下原因令我覺得俾錢買難受!唔推薦❤️‍🩹

背景交代:
見到有間望落唔錯既cafe就行前睇餐牌📜
*當時三位店員都企系”廚房”位
咁我就話:「我哋睇睇menu先」
店員繼續無野講+無表情企左系度
我問 系米得依啲menu? 佢話 野食就依啲 野飲就依啲
(到依度都 尚算正常)
然後我見到一個抗疫優惠系購”特選咖啡”送鬆餅/牛角包
我問 邊款為之”特選咖啡”
佢話 牛奶/特濃咖啡
我聽唔清楚,所以問多次:唔好意思 咁姐系邊款?
佢話 espresso/latte/flat white
店員:依度落單,位自己揀
店員:無得揀,睇返當日送咩就俾咩
我問 咁今日係送咩?
店員:鬆餅
男朋友問有咩payment,可唔可以現金?
店員話可以,然後行開左
男朋友放低咗$100
店員行反嚟 然後話:轉頭找錢俾你,搵位坐低,再掃針卡
我同我男朋友就行咗去搵位
坐低後,店員問我地掃左針卡未?
我哋周圍望都搵唔到針卡機,然後講:未掃,請問邊到掃?
店員面部表情不太良好,眼睛好似有向上滾動既動作,然後指住佢旁邊既機講:依度

我地掃完針卡,找完錢,坐反埋位
我同我男朋友互相對望,感覺無奈,俾錢買難受🫥
再者,落單、找錢、掃針卡位明明可以放埋一齊,但要分開?(・_・;

☕️+🧁抗疫優惠
正常咖啡味,但口味偏苦澀
正常muffin,藍莓味? 表面有三粒應該系藍莓既東西,口感偏乾同硬
💰total $80

🕰️平日下午五點半左右入座
(當天無需等位)
🗺️上水龍琛路39號上水廣場5樓503A號舖
———————————————