2021-02-07 5954 浏览
食过大喜屋系列,始终都系觉得文逊大厦这间分店性价比最高。帮衬左好多年,每次来食都好墟冚,人满为患。今次来食,疫情关系,人少左好多,价钱也比之前平左。第一轮点餐当然要点刺身,我哋例牌点左三文鱼、甜虾、带子、北极贝、赤贝、象拔蚌、蟹脚。三文鱼照旧厚切,肉质肥美,虽然冇左牡丹虾,甜虾质素都OK。雪花牛肉锅,烧羊架是必定要嗌的。味道冇变依然都系好好味。之后又嗌左各款寿司,手卷,芝士焗蚝,咖喱炒蟹,酸辣凤爪,天妇罗,乌鸡花胶汤,烧菠萝,各种沙律.......款式太多,每一样都想试吓。呢度有样好就系每一款食物的份量都好少,咁就可以品尝到好多款,唔使担心好快会饱。嗌左好多款甜品,每件都是超细,好得意。最后每人一个Häagen-Dazs雪糕。好满足的一餐,会再次帮衬。
今次来食,疫情关系,人少左好多,价钱也比之前平左。
好满足的一餐,会再次帮衬。
2021-01-07
  • 刺身