餐厅: 永年士多 (Wetland Seasons Park)
资讯:

2024-02-21 68 浏览
擁超過50年歷史嘅車仔麵永年,係天水圍濕地公園附近開咗新分店,簡單掃code即可下單,大胃王可選有十餸嘅大碗麵,仲有新加特飲紅茶龍眼冰同枇杷菠蘿冰添🔸自選三餸車仔麵 車仔麪油麪係我首選,湯底加咗微咖喱辣,辣得過癮滷水雞翼飽滿厚肉,肉質嫩滑牛肚口感軟中帶勁道讓人愛不釋口紫菜吸滿湯汁🔸牛筋腩蝦籽撈麵撈麵同樣出色,蝦籽鮮味十足,撈麵無鹼水味牛筋炆煮腍滑富骨膠原,牛腩牛味濃郁🔸咖喱三寶有魚蛋、豬皮、蘿蔔清香嘅陳皮魚蛋好有趙口豬皮爽滑而蘿蔔粒粒清甜🫙樽仔奶茶入口順滑、甜度適中🫘紅豆奶茶冰紅豆冰本身已經好正,原來換上奶茶就有別一番風味🎈永年士多 (濕地公園)🎈天水圍濕地公園路9號濕地公園商場9號舖

🔸自選三餸車仔麵
車仔麪油麪係我首選,湯底加咗微咖喱辣,辣得過癮
滷水雞翼飽滿厚肉,肉質嫩滑
牛肚口感軟中帶勁道讓人愛不釋口
紫菜吸滿湯汁

🔸牛筋腩蝦籽撈麵
撈麵同樣出色,蝦籽鮮味十足,撈麵無鹼水味
牛筋炆煮腍滑富骨膠原,牛腩牛味濃郁

🔸咖喱三寶
有魚蛋、豬皮、蘿蔔
清香嘅陳皮魚蛋好有趙口
豬皮爽滑而蘿蔔粒粒清甜

🫙樽仔奶茶
入口順滑、甜度適中

🫘紅豆奶茶冰
紅豆冰本身已經好正,原來換上奶茶就有別一番風味

🎈永年士多 (濕地公園)🎈
天水圍濕地公園路9號濕地公園商場9號舖