2019-01-24
呢日黎開呢頭做野,晚飯時間行過見到餐廳門面幾特別有特色,就停低左望兩眼。咁見到餐牌都幾吸引既,價錢就偏中高,所以都考慮左一陣。但做完野真係非常肚餓同攰,都費事再搵來搵去,一於入去試下!最後當然叫左樣聽落都豐富大件的野食。燒汁骨腸雞扒炒烏冬(7.5/10)雞扒size都ok 算中等size 唔會太細塊,味道唔錯。我幾喜歡呢兩條骨腸,唔係骨場,係骨腸。其實味道都係正常咸咸地,不過餐廳用到呢款腸,我覺得幾有特色,平時比較少食到,味道方面可能有人鍾意食廚師腸,司華力腸,但我覺得係用呢款腸係加左佢的「特別」分數。烏冬都ok 放係鐵板上熱辣辣,口感又唔會太淋或太軔。另一樣我覺得好既係都有唔少菜,有椰菜,西蘭花,豆角等等,雖然好肚餓但可以調劑下唔洗一味食成盤肉嘛。唯獨是醬汁我就嫌太多太濃太重口味,好在我係叫左杯淡淡的熱檸水,可以中和一下。個餐仲有餐湯同包的,整體黎講70$晚餐加埋野飲,又唔算太貴,只係啲食物唔知點解比人的感覺就唔太值咁的價錢。不過,我都要講番,整體黎講我都食到好飽,食物味道都唔錯的。
最後當然叫左樣聽落都豐富大件的野食。
燒汁骨腸雞扒炒烏冬(7.5/10)
雞扒size都ok 算中等size 唔會太細塊,味道唔錯。
我幾喜歡呢兩條骨腸,唔係骨場,係骨腸。
烏冬都ok 放係鐵板上熱辣辣,口感又唔會太淋或太軔。
不過,我都要講番,整體黎講我都食到好飽,食物味道都唔錯的。