2021-06-20
之前有見過有好多foodie 介紹 今次襯住staycation 🏨的時候專登拜訪 餐廳以龍蝦🦞做主題 鍾意海鮮🐟🦐🦀的小編當然不會放過他們的招牌菜🤩Lobster Salad 🦞🥗($198)沙律啲菜非常新鮮 食落shark shark聲😂 加上秘制檸檬汁 🍋酸中帶少少甜 超級fresh 龍蝦🦞亦都好新鮮 食落爽口 唔會霉霉爛爛 龍蝦的份量幾多亦對得住這個價錢有餘 係必點的開胃菜之一👍🏻Lobster Bisque🦞🍲 ($118)不知道是不是對它有太大期望 湯飲落不是我們預期的味道🥲 而且比一般的龍蝦濃湯再杰身的 口感不算太好 另外外觀上比飲落的龍蝦味感覺仲重🤣 味道是有濃濃的黑椒味😳 會有點嗆 所以飲到中途要飲水中和下 這個就不是太推介🤭Whole Lobster 🦞($198)想知龍蝦好唔好食 當然要試最raw 的狀態 肉質仍然係好爽口 啖啖肉 好Juicy 而且龍蝦的size都不小 不錯🙆🏻♀️
Lobster Salad 🦞🥗($198)
Lobster Bisque🦞🍲 ($118)
Whole Lobster 🦞($198)