2022-02-05 30 浏览
放假ge時候需要去啲靚cafe治癒一下靈魂,呢間係同事推介黎中環食嘅新派菜,真係做到個名講嘅getaway,仲有個好chill ge戶外用餐區,佢本身有lunch set,有齊appetizer, main dish同dessertThai sausage egg roll - 呢個前菜擺盤好靚,用蛋皮包住泰式腸、蘿蔔、青瓜等等嘅配菜,加埋thai basil同caesar dressing,香甜得黎帶惹味,個香料又加返D清新ge感覺,整體好夾Steak cutlet with white curry egg roll - 呢個菜式好講技巧,要做到個皮夠薄,入面塊扒又夠juicy嫩滑,一咬落去D肉汁就係口腔圍繞,有個香菇炒飯襯托,係雙重好味Daily dessert - 呢個crepe cake朱古力味道好香濃,忌廉唔係死甜個隻,加埋士多啤梨乾ge微酸剛剛好,仲有個芒果醬平衡到成件事