近排聽朋友講話試左間拉麵幾好食,咁我就約埋女友人去試下啦,一去到都幾多人排隊,咁我fd應該冇老點我,間野係有d料到。等左15分鐘左右就入得,四周環境好光鮮,同埋個肥仔侍應好好,問我地想要水定茶,感覺幾好,平時都係得酒樓呀姐先會問飲咩茶😂,之後睇menu掙扎左好耐,決定唔到叫豚肉咖喱拉麵(個名好似係咁)定海老拉麵好(因為睇圖都好吸引),最後擲公字叫左咖喱果個,女友人叫左吉列豬排咖喱烏冬,仲叫左炸豆腐同炒魷魚。等緊食既時候,聽到隔離位個小妹妹同呀媽定唔知家姐講話好好味,我有少少驚,因為我對碗拉麵太高期望,驚跌落地會痛,同埋我本身對拉麵麻麻地,跌得再痛d,咁我就繼續抱住賭仔心態等食...一上菜,嗯...兩碗野個樣幾靚,試淡汁...不得了!咖哩味濃得黎唔覺得肥膩,個汁做到掛麵效果,個麵底煮得岩岩好,配合埋個汁簡直係天衣無縫,入選到我年度十大最好味食物之一,連平時嘴尖既女友人都食到舔舔脷就知佢果碗都好好食,平時細食既我地都清哂枱,真係唔係好多間食店做到,依間絕對係我今年食過最好食,沒有之一既拉麵鋪,不負責任咁講,係香港既拉麵鋪黎講係無對手,唔信就去試下!
2019-03-29