2018-10-19
星期日同朋友去左堅韓牛食韓燒,咁可以揀韓牛餐或者係美牛餐,韓牛餐可點選美牛,但美牛餐唔可以揀韓牛。點餐之後送左他他汁生牛肉、刺身、1++韓牛肉眼同埋一個熟食(豬肉)~生牛肉甜甜地幾好味~刺身好厚, 夠新鮮呀!1++韓牛脂肪分布好靚,入口融化,可以話係今餐最好味既食物!之後我地點左安格斯肉眼扒同一口牛,點完再點,因為太好味,點少少鹽或醬油,停不了口。另外1++牛肩肉都拍得住肉眼。其他配菜如五花肉、冬菇、金菇肥牛、青口、帶子、菠蘿等等都好唔錯,係海蝦燒出黎好香。熟食點了泡菜豆腐豬肉湯,喜愛食辣既人一定超級鍾意,因為真係好辣。飲品方面有韓國飲品,提子芒果橙同波子汽水等。進食途中服務員會問要唔要生菜,當然要啦,仲要好靚好新鮮。換鐵板方面可以換得再頻密返d,因為都去到幾燶先問我地換唔換。去到中途多d會問我地轉唔轉火鍋,不過因為今次志在燒烤,所以冇轉到,我見隔離枱都淥得幾滋味,有d後悔冇轉到......總結呢餐係幾好味,特別係d 1++韓牛,而家都仲好回味,十分推薦!
生牛肉甜甜地幾好味~
刺身好厚, 夠新鮮呀!