2021-04-21
今日終於黎左朋友介紹嘅呢間雞翼舖食嘢。比起夜晚,佢地lunch嘅性價比係高好多,但係我地係食夜晚。呢間之前都有聽朋友介紹過好特別,因為佢哋嘅雞翼真係有好多隻味道。咁我哋就兩個女仔食,食嘅嘢都唔算太多,因為唔想浪費所以就冇嗌咁多嘢食但係都夠飽。我哋係嗌左六隻乾身嘅蒙古BBQ味,然後六隻濕身嘅黑芝麻海鮮蜂蜜味,如果鍾意食麻嘅人我真係好建議佢點蒙古BBQ味,因為真係好有北方路邊燒烤攤嘅味道,然後黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼醬汁都好濃味,好入味!今日帶咗啲兩款雞翼都好好味,下次多啲人食會帶多幾隻味道!然後嗌左甜番薯條,炸得啱啱好,唔會非常多油,而且個醬都好好味,原本以為係沙律醬但係原來唔係而且有少少辣味,好特別。最後叫咗一個南瓜risotto,細細個好得意,而且都幾入味,因為食完雞翼已經有少少飽所以個份量唔會太多啱啱好!總括嚟講,基本上每一樣野都有佢嘅特點,都有佢特別嘅味道,下次來會叫埋其他味道嘅雞翼,同埋會試吓個牛油卷同埋填鴨卷。