2021-08-05 363 浏览
難得去荃灣食lunch,梗係要去拜會一下有名嘅RealT啦!我超鍾意食芋圓,梗係諗都唔使諗就叫左芋圓芋泥牛奶(走糖),仲開心大發現原來凍飲平過熱飲$5 添。另一杯就叫左推介龍虎榜排第二嘅奶蓋霸氣芒果(少甜)。小店仲超級有心支持香港運動員喺奧運打拼,至8月8號全線產品減$3,YEAH~~💛經過半個鐘嘅車程兩杯飲品竟然完全冇走樣,好厲害!芋圓芋泥牛奶真係真材實料,牛奶好厚身濃滑,走糖後芋泥嘅味道更突出,散發淡淡嘅芋頭香。比起珍珠奶茶,我更鍾情芋圓,更Q咁彈牙,感覺化學成份冇咁多。每一啖都飲到d芋圓同芋泥超正,不過呢個配搭真係好飽,呢個下午茶真係飽到夜晚都唔洗食😂飲咗幾啖奶蓋霸氣芒果都幾好味,芒果沙冰嘅香芒味濃郁,mix埋海鹽奶蓋更柔滑,少甜啱啱好,唔錯唔錯!

2021-08-05