2022-09-25
放寬啦放寬啦✈️但我都無假🥺唯有留番係到繼續望住人去旅行啦🧳接台灣我第二個想去既地方肯定係東南亞🌞除左有陽光與海灘之外,食物都完全係我杯茶😍今日就黎回味下泰國過江龍🇹🇭水門雞飯。🐒水門雞飯💰$54只係$54就有咁大碟飯,仲可以嗌店員幫手多飯,以過江龍黎講真係冇expect係呢個價,怪唔得吸引到咁多人黎食🐥。🐒鳳尾蝦泰式金邊粉💰$75好掛住泰國街邊既金邊粉🔥個啲鑊氣真係香港揾唔到,但呢個個味道好濃🥫睇顏色都知夠哂味。🐒泰式腩仔💰$52必嗌!!!!!!!🍖外脆內嫩,爆多肉汁💦配埋個汁,完全可以獨立出一個泰式腩仔飯🍚。🐒泰式無骨豬手💰$88豬手都可以跟飯,不過我地見到個飯咁大碟又怕浪費,就就咁嗌淨豬手🐷滷水夠入味,豬手好軟嫩,加埋層皮食就算唔送飯都唔會膩🤤肥妹必食皮。本身仲struggle緊會唔會嗌得太多,下一次就清哂全枱野食😂2個人2百幾蚊落樓,十分滿足☺️。
🐒水門雞飯💰$54
🐒鳳尾蝦泰式金邊粉💰$75