2021-12-11 44 浏览
放佐工準備同朋友搵間café坐低enjoy個dinner,book佐urban café試下。一入門已經好幾隻貓貓好慵懶咁閒逛緊,心情瞬間變好。.D野食性價比都幾高下,同fd2個人一齊食,叫佐個二人餐,300蚊有找就有個超豐富嘅晚餐。.一人一份是日餐湯、沙律同主菜,而主菜我地order佐個溫泉蛋煙肉野菌黃金卡邦尼意粉and西班牙黑毛豬肋骨拚薯菜,加多28蚊仲有客滋味二人小食拼盤。.其實已經超級豐富,我地仲衰貪心,叫多份黑松露拉絲芝士薯角>v<,但真心,中意黑松露嘅友友真系唔好錯過,超級驚喜。.同貓貓玩下玩下,好快D野食就黎了,個餐湯真系盛讚,甜而不膩,味道超級濃郁,仲要有粒粒南瓜蓉系度,加埋酸酸甜甜嘅爽口沙律菜,認真開胃。.卡邦尼意粉juicy得黎又唔膩,個菇啖啖爆汁,加埋韌口煙肉個香味,真系食到停唔到口。.豬肋骨煎到恰到好處,邊緣少少焦身,yang埋燒烤汁,又香又惹味。.小食拼盤好正,新鮮出爐嘅雞翼、雞軟骨餃子同唐揚雞塊,啖啖都系肉呢! 最無敵嘅系個黑松露芝士薯角,平時去親餐廳有黑松露薯條都一定會點,但質素真系好參差。呢度真系有驚喜,芝士系熱辣辣淋上去,唔系個d已經凍

一入門已經好幾隻貓貓好慵懶咁閒逛緊,心情瞬間變好。

呢度真系有驚喜,芝士系熱辣辣淋上去,唔系個d已經凍曬成堆個種! 炸到脆卜卜嘅薯角加埋熱辣辣嘅黑松露芝士汁,入口個瞬間真系好多個小天使飛出黎。

最後再抱住個貓貓一邊同佢順毛,一邊飲埋個水蜜桃蘋果醋蘇打,
工作佐一日嘅勞碌系個下得到佐治癒^^。
本身系貓貓吸引過去,點知野食都OK高質,真系好滿意阿>v<~