2019-03-25 548 浏览
.五谷丰收: 炒杂菜五榖饭$41.整体黎讲好健康,唔咸无味精,难得有五榖饭,价钱合理,种配豆腐同豆浆,但感觉上,呢一餐豆类制品好多😂另来,呢间其实都有d肉食(例如金菇肥牛)同其他素食,多元化🤤👍🏻.炒杂菜杂菜包括:四季豆,莲藕,萝卜,木耳,冬茹,娃娃菜,豆卜。什菜系用南乳炒,唔会死咸好入味😍尤其是个豆卜,吸晒d汁,真系一流🤤.而饭方面有粟米,红米,糙米,燕麦。谷类方面唔会话得几粒👍🏻糙米你会见到真系有谷壳,好有口感,d汁用黎捞饭一流。.豆浆真心高质,系浓稠嘅,饮到最尾会有少少腐竹😍😍😍值得一试.五谷丰收 (佐敦)地址:佐敦白加士街19号地下.🎈健康小贴士:食白饭睇落好肥,不防转食五谷饭,例如糙米嘅膳食纤维是白米的8倍、维生素E是10.83倍。丰富嘅维生素B群,也能促进身体新陈代谢😊
五谷丰收: 炒杂菜五榖饭$41
炒杂菜
而饭方面
豆浆
真心高质,系浓稠嘅,饮到最尾会有少少腐竹😍😍😍值得一试
五谷丰收 (佐敦)
地址:佐敦白加士街19号地下