2018-11-16
十年前,旺角小店,環境擠逼,去食一次要等2小時以上!但老闆、伙計,同聲同氣,又會為你介紹好食的。雖然客似雲來,但唔會感受到“趕客”!只係自己知道外面多人等候,會嗱嗱聲品嚐完就走。今日,食物還ok,餐廳大了,分店又多,但未坐低已感覺到“趕客”!帶位、落單、上菜,無一感覺不到5星級的差:一入門表明2位,點知個個問完又問,跟本無心聽我講,更加唔會打招呼;落單個位,望都無望你,一手搶咗落單紙就走;上菜嘅,一手插埋嚟推比我接(我坐外面,從右後插入),明明左手走廄位,枱又大量空位,自己放低唔可以!?;樓面的,明明自己將點心疊高,轉頭又要揭起籠點心,睇你下面籠點心食完未,收你嘢!坐多陣,已聽到帶位的鬧隔離枱小朋友坐得衰,霸到再隔離咗吉枱!真心唔知道呢間添好運同我以前去個間係咪唔同老闆!?以前上電視做訪問唔係咁啵!