今晚9點半先食飯,陰功,餓死我~~~市中心真係無咩邊間未食過, 榮式燒雞扒都算新野, 今日終於嚟指教指教~屯門未開之前已經好想試, 但出親港島區都醒唔起哩間野, 到屯門開左, 見到食評又好似麻麻地, 又唔係咁想試lu, 今晚真係貪佢唔駛等貪佢新先敢試下佢咋~唔知係因為太晏定生意麻麻, 舖面都幾吉, 得幾檯客, ,環境睇落都幾舒服, 算係幾好坐, 可能唔多客, 感覺上唔逼, waitress姐姐都幾好service, 又加茶, 又執碟, 不過其中一位姐姐衰在無笑容, 仲幾黑口黑面添~~~~講番食物, 打正其號話即叫即燒, 當然需要D時間啦, 等唔緊要, 最緊要好食~Our order:-1) 榮式燒雞扒飯話明招牌菜梗係要試啦, 等左10分鐘倒, 上到檯見到2大塊薄切到好似腳板咁大塊既雞扒達左飯上面, 份量的確十足, 剛剛燒起, 熱辣辣, 仲辣咀架, 一咬仲要爆D油出嚟, 同一般食既雞扒飯分別在於, 哩度係薄切, 唔似得其他餐廳厚搭搭一塊雞肉, 同埋個雞皮燒到好脆, 不過好可惜佢用黑椒(葉)味, 本人係唔鐘意食黑椒既, 雖然黑椒味又唔係真係話好重, 但我食唔到其他味, 扣哂分………2) 燒
今晚9點半先食飯,陰功,餓死我~~~

Our order:-

1) 榮式燒雞扒飯

2) 燒豬扒飯
唔記得個名係咩咩燒豬扒, 本人同朋友一致認為哩個燒豬扒反而好食過燒雞扒, 同樣係2塊豬扒達上飯面, 不過無雞扒咁大塊, 相信應該係網燒, 有D網紋仲留在豬扒面, 燒得好靚, 豬扒好”林”身, 又夠軟熟, 好好咬口, 一咬又開, 唔un, 一咬唔知係油+汁流出黎, 食到(lam lam)利, 初初仲嫌D飯唔夠汁, 朋友話食完一啖豬扒再加一啖飯, 完全唔駛要汁都好好味, 果然, 要汁反而搶左豬扒個原汁原味!

3) 鹵豆腐拼豬軟骨
唔係招牌真係唔係招牌, 哩D小食可以唔叫, 叫左反而仲扣分, 不過當攝下牙(喇)啦~~鹵豆腐唔入味, 豆腐唔值錢都俾得個細細舊, 食水好深jei, 好食都算啦,還好未至於難食, 有鹵水汁, 但無鹵水味…….失望~~~豬軟骨
既量適中, 應該係類似鎮江骨既汁, 味我就食到, 不過都係偏淡, 仲要D肉太干身, D味都索唔到入肉, 又唔俾D汁沉住, 干淨淨, 好奇怪!!!!更失望~~~~

本黎唔抱太大既期望原來係好事, 而家無失望, 反而仲覺得賺左, 好事!!!! 哩個偵錢, 晚餐有機會會再黎幫襯, 不過期望下雞扒有進步, 唔係就真係要改名做榮式燒豬扒喇, 哈哈~~~