2020-09-15
尖沙咀放工, 經過呢間係K11既餐廳係外面望入去, 以為係一間高級西餐廳, 睇下餐牌先知原來係食台灣野既, 見D價錢都唔貴, 就入左去試下餐廳既環境好有格調, 佢既座位仲要係D皮梳化黎既, 坐得好舒服 呢度係用電話落單, 仲有電話消毒機提供呢度有各種台式小食, 滷肉飯, 牛肉麵, 仲有好多特式飲品, 我同朋友揀左幾款食物, 一送餐黎既時候, 好搞笑, 原來呢度有個送餐機械人, 佢會自動送餐不夠 臭豆腐: 難得見到有臭豆腐食, 就叫左一碟, 上枱已經聞到臭豆腐既香味, 豆腐外皮好鬆脆, 而神奇既係入面既豆腐仲好滑, 忍唔住一啖接一啖鵝不是鴨肉: 叫左個例牌, 但原來份量都幾多, 有鹵水鵝片, 鵝肉件, 鹵水豆腐, 仲有芽菜同酸蘿蔔伴碟, 鵝肉好嫩, 一D都唔韌, 鹵水好入味, 好好味鹽酥豬排滷肉台稉米飯: 呢個滷肉飯真係好出色, 滷肉肥瘦適中, D滷肉既味湛入飯入面, 鹽酥豬排炸到外皮好脆, 入面既肉仲係好嫩, 再加埋佢個糖心蛋, 真係配合得好出色薑汁桃膠燉杏仁鮮奶: 入面有鮮奶、桃膠及生薑絲, 配合好好, 好鍾意桃膠既口感紅棗杞子桂圓米水: 養生又好飲草莓櫻花沙冰: 甜度適中, 外型
呢度係用電話落單, 仲有電話消毒機提供
紅棗杞子桂圓米水: 養生又好飲
草莓櫻花沙冰: 甜度適中, 外型仲好靚, 打卡一流