2018-08-11 35 浏览
行街突然間好想食啲鐵板同埋少少珍珠飯,但係香港都好少有餐廳係完全用盡珍珠米做材料,搵到呢間餐廳梗係要試啦!去到餐廳覺得餐廳環境好大會好舒服唔會好擠迫。然後飲品區同取餐區亦都分開幾個唔同嘅位置好似會比較專門,去調製飲品。叫咗山賊醬燒燻蹄珍珠飯。燻蹄嘅份量好多好滋味,亦都質地好適中容易入口,配搭一齊食嘅醬料亦都好惹味如果可以再多一啲會更加令人食指大動平時餐就會跟罐裝汽水或者熱飲,熱飲都好多選擇。比較特別嘅係有玫瑰花茶,我見到英文譯名原來有埋茉莉花,自己好鍾意茉莉花嘅味道,因為好清新幽香,每一次飲都會覺得好舒暢開懷,所以一見到即刻飲呀!雖然係用茶包但係我覺得材料本身好好,能將玫瑰同茉莉兩種茶葉嘅優點混合,共同發揮出來,係一個好好嘅平衡,兩邊嘅花香都可以一同品嚐到,飲完一杯仲覺得唔夠想繼續添飲呀!! 我哋仲加左$8大拇指雞翼四支,細細啖一口一隻,本身雞翼調味亦都好夠。佢每一個便當套餐都有我仲鍾意食嘅中華沙律,份量都OK,勁鍾意食,中華沙律好耐冇食過喇,係以前中學食冷麵嘅時候一定會食。同埋黑豚漢堡配脆薯皇。漢堡分量好大個,黑豚肉平時好多都可能會好難咬開,但係呢度反而好鬆軟易入口,唔錯,脆薯皇本身

同埋黑豚漢堡配脆薯皇。漢堡分量好大個,黑豚肉平時好多都可能會好難咬開,但係呢度反而好鬆軟易入口,唔錯,脆薯皇本身有調味好夠味,炸到好香脆。
餐廳價位親和,環保偌大,唯一一樣覺得可以做得更好嘅係可以用少d即器餐具等,咁就更加好啦,仲可節省成本
整體而言,係閒聚在一起吃飯的好地方呀~~~~~~~

玫瑰花茶
玫瑰花茶