2013-04-04
早排買咗網上嘅富臨coupon, 堂食片皮鴨一隻$38,再加一$15及醬料小費,所以要趕喺到期前去食。如coupon所訂明,於享用時必須三天前訂位。到酒樓後,仲未睇得切menu, 侍應已催促先入片皮鴨張單到廚房先 ( 好似趕住去邊咁! ),然後再點其他菜式喎!無奈答應佢囉!之後.....看一看當晚menu,原來仲有其他優惠!如$1木桶雞一隻,$98加拿大芝士龍蝦伊麵,及多款信用咭特價小菜等..但因為我哋已買片皮鴨喎,所以唔准許有任何其他優惠喎! 好嬲呀! 早知放棄片皮鴨算啦!其實好想食完片皮鴨就走,但都無奈叫咗幾個小菜試吓。 嘩! 乜隻鴨唔係拎到你檯前片嘅咩?咁至少都比隻鴨嘅穀身你望一望呱!?佢哋張coupon大大個字 hard sell 標明係 "足4斤重" 喎!但佢凈比碟皮我 ( 約12, 13塊皮 ),加一碟包/粉皮,咁點知係乜皮?有幾重幾大隻呀? d皮片得又大塊,塊塊皮下面都成層厚厚嘅肥膏,個個一路食, 一路嘖哂d油出嚟,真係食到火都嚟呀╰_╯ ****真係好後悔網上買咗富臨呢張coupon呀! 芙蓉炒海膽$78 : 要擘大對眼至揾到幾粒細細嘅海膽喺面,其他都係蛋白,京
如coupon所訂明,於享用時必須三天前訂位。
但因為我哋已買片皮鴨喎,所以唔准許有任何其他優惠喎!
****真係好後悔網上買咗富臨呢張coupon呀!
菠蘿京都骨$65 : 得幾塊薄片罐頭菠蘿墊底,用豬扒當排骨,份量少, 唔酸又唔甜,味道麻麻!
栗米班塊$78 : 魚當然唔係用石班啦,九成似越南鯰魚囉!炸得唔錯,味道仲ok嘅!
食完送生果 --> 幾片完全冇味嘅西瓜(切薄片)
其實,呢間酒樓嘅小菜都唔係太多選擇,一般平時食嘅街坊菜式都冇,佢哋好似集中sell海鮮餐多d,價錢又貴,相信嚟呢度晚飯只此一次吧!
题外话/补充资料:
終於明白咩叫執條襪帶....... 講到尾,都係貪小便宜之過囉!:(