2016-10-17
最近終於feel到秋天就到啦 , 決定同班好友去大吃大喝一餐,而咁多個朋友最好既活動當然就去 燒 . 野 . 食啦!!!!!!!!!如果唔想買野燒野食, 又想多d時間任食既話,咁就要黎呢度------> 巴希雅海灣重慶燒烤搭車都算幾方便既, 在大埔墟搭小巴就係最直接最快既方法, 入正題啦,,,晚上8點幾, 係門口入去已經聞到濃濃燒烤既香味, 環境都幾舒適, 感覺還好~坐底之後, 店員就會每人派d大同細碟, 大碟 : 用黎裝 “生”既食物,細碟 : 用黎裝 “熟”既食物, *大碟並不是每個人都有架, 大約3 - 4人派一隻大碟 , 大家留意哦!每枱都係有個咁既燒烤爐 , 係唔需要用燒烤叉, 直接將食物放上去燒就得, 非常方便 !!!至於有咩好食, 繼續睇埋落去啦!!!!拎野食就要行到一間房, 入面有晒所有凍肉既食物,由於間房唔係好大, 所以人比較多,提議每次裝食物都可以攞多dd , 當然前提要食得晒啦 !因為如果坐得入既位置 , 都會行得比較遠,*食物種類款式就不多, 但根據不同時段,就會有新款食物出現, 大家唔好錯過丫!每枱都會有調味東西 , 分別有: 胡椒粉 , 辣粉, 豉
如果唔想買野燒野食, 又想多d時間任食既話,
咁就要黎呢度------> 巴希雅海灣重慶燒烤
大碟 : 用黎裝 “生”既食物,
細碟 : 用黎裝 “熟”既食物,
直接將食物放上去燒就得, 非常方便 !!!
至於有咩好食, 繼續睇埋落去啦!!!!
由於間房唔係好大, 所以人比較多,
提議每次裝食物都可以攞多dd , 當然前提要食得晒啦 !
因為如果坐得入既位置 , 都會行得比較遠,
牛肉串同雞串係我既至愛, 當然要一試啦,
熱辣辣加上7成熟既牛肉,再加上醬汁同少少既辣粉, 睇到都流晒口水!!!
燒菠蘿, 甜甜酸酸, 非常好味, 食肉食到口乾,黎一個燒菠蘿,
又juicy又好味, 多汁到好似飲緊菠蘿汁咁丫
快熟,牛肉不會過多肥膏, 包住少少金菇,
一啖就食得晒, 又唔會散開, 係人氣首選NO.1
但都覺得幾貼心, 同埋蝦肉都算新鮮
就變成“香蕉朱古力甜品”啦, 味道