2016-05-01 274 浏览
咁多間韓燒店,最中意都仍然係喜來稀肉。然後佢終於係登龍街出現登龍街新店好寬落,而且有𥦬開,唔會好似平時燒肉店咁焗促。不過都係食物最緊要!我同男朋友兩個人一共叫左五款肉,一個麵 同兩罐韓燒必飲果汁 最先黎到既當然係果汁,提子汁真係每次必點!重有粒粒果肉!好好彩地飲到最後一罐~~因為本叫左兩罐,另一罐已經變左桃汁。然後就是好大碟既燒牛舌 薄得黎又帶點爽脆,而且好快熟,岩哂好肚餓既我地肉已經有輕輕調味,所以唔洗點加醬都已經夠哂味! 然後亦係每次必點 豬腩肉~~ 豬腩肉肥瘦均秤,但係美中不足之處就係每舊厚薄唔同,薄個啲就口感差啲喇~ 成晚最最最中意既係 真 · 雪花牛肉油花分佈均勻,做到入口有化既感覺~輕輕每邊十零秒就食得水冷麵亦係我每次必點~~ 又有啲碎冰,酸酸地既'湯底'。重點係麵超煙韌,好好咬 最後就係護心肉同喜來烤肉。護心肉[不是下圖]略嫌太厚,未熟就已經燶 喜來烤肉就比較係薄燒牛肉既感覺~幾香口,配飯很不錯~ 兩個人竟然可以食哂咁多野名副其實既肉宴!依舊係我韓式燒肉第一位
咁多間韓燒店,最中意都仍然係喜來稀肉。

然後佢終於係登龍街出現

登龍街新店好寬落,而且有𥦬開,

唔會好似平時燒肉店咁焗促。

不過都係食物最緊要!

我同男朋友兩個人一共叫左五款肉,一個麵 同兩罐韓燒必飲果汁

最先黎到既當然係果汁,提子汁真係每次必點!

然後就是好大碟既燒牛舌
薄得黎又帶點爽脆,而且好快熟,岩哂好肚餓既我地

成晚最最最中意既係 真 · 雪花牛肉

油花分佈均勻,做到入口有化既感覺~

輕輕每邊十零秒就食得
喜來烤肉就比較係薄燒牛肉既感覺~幾香口,配飯很不錯~

兩個人竟然可以食哂咁多野
名副其實既肉宴!依舊係我韓式燒肉第一位