2018-09-10 510 浏览
住喺港岛区嘅我 真系好少过九龙区今日要落旺角买鞋任务完成,梗系要揾啲嘢奖励下自己😋买完鞋都差唔多十点好多想食嘅餐厅都已经收咗工(即系𠮶啲静静地又坐得舒服𠮶啲餐厅)脑海突然出现咗呢一间三妹唛由于好耐冇黎,加上之前试过两次谂住食但去到门口都摸门钉今日见星期六,我谂做餐饮嘅冇理由今日唔开门嘅所以就由旺角行到落嚟佐敦嚟到呢个熟悉嘅环境由于我个人比较长情,所以都系叫返平时食𠮶啲菜式睇吓佢水准有冇保持得好好泰式凤爪,唔错嘅;但系觉得如果加多啲生嘅蒜头落去会正啲泰式炒椰菜苗,呢个系必叫嘅.因为唔系好多地方有得食椰菜苗,今次唔够辣,下次叫佢加辣先😋Pad Thai食亲泰国嘢都一定要叫,一食就知道间餐厅掂唔掂;呢间唔使讲,正!生虾刺身,唔知点解佢啲蒜头切到咁细粒,我都系钟意原块蒜头咁食蒜蓉包,应该系配咖喱食嘅!由于都嗌左几个𩠌,惊食唔晒所以冇叫咖喱🍛但呢度个蒜蓉包真系一定要食,呢度落牛油同埋落蒜蓉系劲豪爽,面包两边都有焗,好香就咁样都好好食!
住喺港岛区嘅我 真系好少过九龙区
今日要落旺角买鞋
任务完成,梗系要揾啲嘢奖励下自己😋
买完鞋都差唔多十点
好多想食嘅餐厅都已经收咗工
(即系𠮶啲静静地又坐得舒服𠮶啲餐厅)

脑海突然出现咗呢一间三妹唛
由于好耐冇黎,加上之前试过两次谂住食但去到门口都摸门钉

今日见星期六,我谂做餐饮嘅
冇理由今日唔开门嘅
所以就由旺角行到落嚟佐敦
嚟到呢个熟悉嘅环境

泰式凤爪,唔错嘅;但系觉得如果加多啲生嘅蒜头落去会正啲
泰式凤爪

泰式炒椰菜苗