相隔幾個月又去【Urban Café】食下野、探下貓貓。貓貓多左之餘,連食物款式都多左。今次都係例牌叫2人套餐。2人套餐包括餐湯、沙律、一款飯/意粉、一份main、同飲品,我地另外再加左一個甜品。餐湯:今次係忌廉番茄湯,creamy得黎少少酸,幾開胃沙律:沙律菜新鮮而且好特別有菠蘿,搭配芝士沙律醬好特別!東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯:新選擇,食膩左意粉同risotto所以今次就叫呢款。咖喱味道濃但唔辣,牛肋條分量都好多,加左蟹籽多左其他口感,不錯。西班牙燒烤醬烤大豬肋骨:pizza、漢堡、ribs都食過,最好食就係呢款ribs,所以今次再encore。3條ribs分量都好多,調味好好,又好霖而且完全唔乾!薯蓉都好creamy好正! 蜂蜜金桔檸檬梳打:蜂蜜金桔檸檬糖漿加梳打,好refreshing藍糖乳酸梳打:藍糖其實應該係藍色糖漿,再加梳打同乳酸爆漿珠珠,好特別!雪山心太軟:心太軟非常流心,新鮮熱辣!旁邊搭配芝麻雪糕!雖然食物係算貓貓café之中算非常高質,但每次去,2人餐既價錢都有增加,如果唔再加價的話我會更appreciate !

餐湯:今次係忌廉番茄湯,creamy得黎少少酸,幾開胃

沙律:沙律菜新鮮而且好特別有菠蘿,搭配芝士沙律醬好特別!

雪山心太軟:心太軟非常流心,新鮮熱辣!旁邊搭配芝麻雪糕!