2012-03-01
此餐廳侍應態度之差令人費解,可能地方細,例牌坐滿,唔憂做,但如果咁就自以為“串得起”,未免踐踏了服務行業的最基本精神。。。冇錯食物不錯,價錢合理,但在此用餐感覺成了店員發洩工具,甚至聽到一句“唔鐘意就唔好嚟!”......無語.....還有,"冇頭髮侍應"主動問我們餐飲,我們異口同聲要“咖啡”,沒注明凍或熱,結果侍應三杯冰凍咖啡端上桌……雖然最後更換了熱啡,卻換來以下回應:“你地要凍咖啡丫嘛!” 以及 “咁當我聽錯啦好唔好!?”我心諗,order咖啡茶,冇注明凍熱唔係應該上熱嗎(所有茶記,西餐廳亦如是)!?如果你New York Cafe自成一格,“咖啡” by default係凍咖啡,咁我喺度同"冇頭髮侍應"道歉,算我地大鄉里唔識世界!咸到冇譜的Fish Taco,吃不出魚味。。。不過$48貨式可以接受"上一篇話服務唔多好, 呢一點我覺得可以更正 - 服務一般, 你唔可以要求一間小店做到酒店水平, 亦對該店唔多公平!"回應以下一位網友,唔好話酒店水平,呢度態度差過街邊大排檔。。。
“你地要凍咖啡丫嘛!”
以及
“咁當我聽錯啦好唔好!?”