2005-11-20
之前看過<路比bearbear>的食評,就一直很想去試了,但因最近比較忙,終於前日有時間去一試了;我們叫了個情侶二人套餐,連加一也是二百鬆,都算平了。套餐包括有三文魚刺身、三文魚白汁醬伴香焗法包、餐湯或凱撤沙律、酥炸軟穀蟹、意式香草茄汁海鮮炒天使麵、甜品拼盤和咖啡。三文魚刺身- 都算OK,但一向對三文魚的喜好也一般。三文魚白汁醬伴香焗法包- 白汁醬幾好味,法包就焗得唔夠脆,軟稔稔,我自已就唔多喜歡;如喜歡脆身一點的,就記得先告知他們。忌廉餐湯或凱撤沙律- 餐湯一般,反而沙律就幾好味。酥炸軟穀蟹- 今次最喜歡的一道菜,炸得好脆,又唔會太乾身,軟穀蟹又香口又好味,唔錯。意式香草茄汁海鮮炒天使麵- 海鮮味道普通,天使麵唔會太稔,還有點彈牙,可惜不能轉用橄欖油來炒,如不是,相信會更加好味。甜品拼盤- 完全唔得,雪糕球包的一層皮,又韌又難食,芝士蛋糕又硬又唔好食;早知就叫普通的雪糕新地可能還好點。咖啡- 普普通通。以這價錢來說,都算唔錯的了,尤其是侍應態度真係幾好;一路聽舊歌,一路食晚飯,感覺又真係幾好,可惜當晚人比較嘈了點。
三文魚刺身- 都算OK,但一向對三文魚的喜好也一般。
忌廉餐湯或凱撤沙律- 餐湯一般,反而沙律就幾好味。
咖啡- 普普通通。