2022-01-17 533 浏览
之前有次见到网上介绍呢间豆品舖,入来试过之后,一次便爱上😍个阵系隔离旧舖位,细过依加呢度,又冇咁企理,但D豆品质素几高下👍自此之后来开附近都会过来帮衬😂有时一支豆乳,有时加多个粢饭~今日来开附近,所以又来帮衬😏今次都系例牌一一支豆乳、一个粢饭😚🥛十胜红豆豆乳 ($30)见来过咁多次都未试过呢款豆乳,又见舖头推介,所以今次试呢只😙红豆好软绵,好好食😋豆乳一如以往,豆味浓郁香滑👍买个阵收银姐姐有问洗唔洗再加糖(本身已经系少甜),但少甜都好好饮😝🌯狂人粢饭 ($25)新舖依加出左几款粢饭,但我都系对最原本个款情有独钟😆同旧舖比,佢贵左少少,又细旧左少少😞但依然都好够份量,一个够晒饱肚~粢饭即叫即包,多人买的话,都要等一轮,不过今日少人,等一阵就有了😏买个阵同收银姐姐讲要多榨菜,姐姐都好尽责咁同入面做粢饭嘅姐姐讲左几次,惊佢包少左😂D饭软硬度适中,料又好足😍榨菜好多;肉松都唔少;油炸鬼好脆,正👍总舍来讲,食物水准依然好高,依然值得不断来😂旧舖久唔久都会有限定豆乳,有D新鲜感;但依加新舖冇左😢希望佢都可以重新推出返啦😝
之前有次见到网上介绍呢间豆品舖,入来试过之后,一次便爱上😍
自此之后来开附近都会过来帮衬😂
有时一支豆乳,有时加多个粢饭~

今日来开附近,所以又来帮衬😏

今次都系例牌一一支豆乳、一个粢饭😚

🥛十胜红豆豆乳 ($30)
红豆好软绵,好好食😋
豆乳一如以往,豆味浓郁香滑👍
十胜红豆豆乳

🌯狂人粢饭 ($25)
新舖依加出左几款粢饭,但我都系对最原本个款情有独钟😆
同旧舖比,佢贵左少少,又细旧左少少😞
但依然都好够份量,一个够晒饱肚~

D饭软硬度适中,料又好足😍
榨菜好多;肉松都唔少;油炸鬼好脆,正👍
狂人粢饭

十胜红豆豆乳、狂人粢饭

总舍来讲,食物水准依然好高,依然值得不断来😂
旧舖久唔久都会有限定豆乳,有D新鲜感;
但依加新舖冇左😢
希望佢都可以重新推出返啦😝
2022-01-17
等候时间
5 分钟 (堂食)
十胜红豆豆乳
狂人粢饭