2021-08-26
Lets have a break at Stanley☀️🌊🍽🍸🍹💫..留在港 想有旅行既感覺❓來一趟赤柱之旅吧。今次趁住平日下午,人不多,呼吸特別爽,相約朋友來赤柱走走,真係有種小旅行既感覺。陽光明媚 好天氣☀️,望住藍藍的天💙、平寧的大海🌊,頓時再當下既煩惱拋諸腦後,享受一下當下的美好吧。行到美利樓,有一間好Chill 既西餐廳🍽,環境帶古典風格,浪漫又寧靜。設有露天 ⛱ 室外座位,望住海景🌊 真係特別舒服,來吹吹夏日既海風 吃個Relaxing Dinner & Chef's Pick Snack.llLobster tail cured with Cilantro, Lime, Onion, Olive Oil Served wif Onion, Orange, Avocado龍蝦新鮮🦞,仲有我愛既Avocado🥑。llStrawberries, Blueberries, Watermelon, Figs, Cantaloupe Melon, Baby Spinach, Arugula, Olive Oil, Balsamic Reduction好fresh 既Salad🥗,水果
留在港 想有旅行既感覺❓來一趟赤柱之旅吧。
l[Lobster Tail Ceviche 酸汁醃龍蝦尾沙律]l
龍蝦新鮮🦞,仲有我愛既Avocado🥑。
l[California Dreamy Salad 加洲夢幻沙律]l
好fresh 既Salad🥗,水果特別豐富Juicy。
l[Seafood Burger 海鮮漢堡]l
Cuttlefish & Prawn Cake, Grouper Fillet, Grilled Pineapple, Guacamole, Avocado Sauce, French Fries
吃膩一般漢堡嗎❓試試新口味吧。用上:墨魚🐙 鮮蝦餅🦐 & 石斑魚柳🐟,加上燒菠蘿🍍 & 牛油果醬,口感更豐富。
炸薯條🍟 好香脆。
l[Grilled Octopus 燒八瓜魚]l
新鮮八爪魚🐙,滿有鮮味,肉質有彈性。
l[Mango Basil Fizz]l
Fresh Mango, Mango Syrup, Pineapple Juice, Basil, Soda, Ice
好有芒果香🥭,好香甜既Special Drink。
l[Avocado Shake]l
Avocado, Peppermint, Syrup, Ice
帶Milky🥛 texture 又thick既Avocado Drink,感覺健康又有飽肚感。
赤柱不妨趁有時間來走走,放空一下 Refresh 一下腦袋吧。
×××[嵐石 - 海鮮&牛扒餐廳 -Ocean Rock Seafood & Tapas]×××