2020-12-24
美國人氣連鎖Gelato專門店!除左有接近20款新鮮Gelato及雪葩外,仲有Cake、奶昔、咖啡同輕食添!環境唔知你有冇好似我咁,每次經過彌敦道都會比店舖嘅裝修同顏色吸引住,次次都想入去幫襯,雖然呢排天氣寒冷,我都冇損我同另一半入去買番杯Gelato~~餐牌 Two scoops $55 x 2 一款揀左mint chocolate & pink guava,另一款揀左 cookies & pistachio。Gelato好軟身,因脂肪含量較普通雪糕低,食起上嚟比較輕盈,4款口味之中,我最鐘意pistachio,開心果味剛好,配上醉果粒不會單調,另外pink guava係雪葩口味,唔會覺得酸,反而覺得開胃。不過美中不足係mint chocolate 嘅味道比較一般。總括而言,下次冇咁糖食嘅話想坐低飲杯咖啡嘆件cake,因為佢啲cake都好精緻,另外仲有lasagna 食添!
餐牌
Two scoops $55 x 2