2019-04-03 155 浏览
觀塘一直都有好多美食😚今次就發現到呢間黎自法國西南部曾獲法國米芝蓮一星既餐廳🌟🍴價錢同普通西餐廳差唔多 放假就去試試佢😍餐廳環境闊落舒適 座位距離寬敞 裝修簡約未算高級 但整體都好舒服啱傾計 慢慢品賞美食🤤(14:00後Set Lunch 8折!).法國餐必出現既麵包籃🍞原本以為平平無奇 點知有驚喜😍黎到時候暖暖的 即焗👍🏻有法包同款較鬆軟的麵包🥖法包外脆內軟內裏帶點煙韌口感 外面焗成脆脆的不會硬 配埋自家製銀魚柳蛋黃醬 同麵包更夾 份外滋味👅Started🍴簡咗忌廉蘑菇芝士濃湯😚放低個陣已經聞到好香濃既蘑菇味🍄份量好大碗 飲唔曬🤣最欣賞落咗粒粒芝士🧀慢慢細嚼芝士再融係口腔 超正🥰濃湯入口順滑 食到粒粒蘑菇 味道勁香濃❤️Main Course🍽波士頓龍蝦扁意粉配龍蝦汁 超滿足的龍蝦意粉🤤龍蝦新鮮彈牙啖啖肉😚龍蝦鉗肉亦好鮮甜🤤扁意粉口感Q彈 硬度適中 而且掛汁一流🍝龍蝦汁食得出真材實料 濃郁得黎食完都唔會覺得漏既意粉 配埋新鮮雜菇🍄完全滿足曬我呢個鍾意龍蝦既意粉控🤤烤澳洲西冷牛扒配新薯及小甘筍 簡咗7成熟 牛扒煎得好靚 切開仲呈粉紅色🤤鎖住肉汁 咬落去肉嫩有肉汁 牛味香濃~特級牛肉漢堡
觀塘一直都有好多美食😚今次就發現到呢間
黎自法國西南部曾獲法國米芝蓮一星既餐廳🌟🍴
價錢同普通西餐廳差唔多 放假就去試試佢😍
(14:00後Set Lunch 8折!)

法國餐必出現既麵包籃🍞

龍蝦鉗肉亦好鮮甜🤤扁意粉口感Q彈 硬度適中
而且掛汁一流🍝龍蝦汁食得出真材實料

烤澳洲西冷牛扒配新薯及小甘筍
簡咗7成熟 牛扒煎得好靚 切開仲呈粉紅色🤤
鎖住肉汁 咬落去肉嫩有肉汁 牛味香濃~

特級牛肉漢堡配蕃茄芝士生菜及薯條
呢個係三款之中比較失色的⋯
芝士唔係一般漢堡用的車打芝士 呢款呈奶白透明既芝士 食落無芝士香😕漢堡雖則牛肉味濃郁/重
但並沒有肉汁做唔到Juicy的效果 整體一般般
但幼薯條即炸好酥脆!😋

餐飲熱咖啡好香濃☕️凍檸茶紅茶味突出🍹

埋單加一再8折💰$598,整體黎講不過不失
都可以一試😋未算太有驚喜但都唔差!