餐厅: 鮨燐
资讯:

2023-12-13 525 浏览
今日晏昼去左尖沙咀嘅鮨燐食omakase午餐,一直想试呢间既omakase好耐。上网睇好多人赞,所以想试试呢度既厨师发办。薄切鲽鱼4.3/5⭐️首先,系薄切鲽鱼,真系好出色!因为系鲽鱼裙边,所以好肥美,好有鱼味,加埋九州葱,清新得黎唔会油腻,正😋。秋刀鱼刺身4.4/5⭐️秋刀鱼刺身,非常时令既鱼刺身!虽然已经系尾水,但系依然好新鲜,鱼味浓郁,有惊喜👍🏼。赤崎真蚝4.1/5⭐️赤崎真蚝,非常大只既日本生蚝,海水味重,蚝味浓郁,但又唔会好腻好creamy。不过对我黎讲就略微太重海水蚝味,但值得一试。间八鱼4.5/5⭐️间八鱼,整成2味,有火炙既,食落好肥美 ,仲有个刺身加埋自家制嘅酱料,真系一个完美配搭!😋中拖罗4/5⭐️中拖罗,唔洗点介绍,味道鲜甜肥美,唯一美中不足系有少少筋,但都唔错。炙烧三文鱼鲛4.6/5⭐️炙烧三文鱼鲛,烧完再用紫菜包住,望落去已经觉得好肥美,食落真系油香满溢,成个口都系鱼油,大满足😋深海池鱼寿司4.2/5⭐️深海池鱼寿司,师傅好简单咁火炙个鱼边,所以食到刺身既新鲜鱼味又有火炙完既香气,唔错。北海道牡丹虾寿司4.7/5⭐️北海道牡丹虾寿司,超出色,师傅将啲虾膏捞埋啲寿司饭,令到啲饭

薄切鲽鱼

4.6/5⭐️

深海池鱼寿司

北海道牡丹虾寿司
4.7/5⭐️
北海道牡丹虾寿司,超出色,师傅将啲虾膏捞埋啲寿司饭,令到啲饭有浓郁既虾味,一入口就系满满虾既香气同埋甜味,超正😋

北海道马粪海胆寿司
4.7/5⭐️
北海道马粪海胆寿司,材料来自北海道,可能水域因素,感觉北海道既马粪海胆特别鲜甜,超浓郁既海胆味道,完全冇防腐剂味,鲜甜好味😋

黑陆鱼寿司
4.3/5⭐️
黑陆鱼寿司,平时比较少食到黑陆鱼,估唔到几鲜甜,肉质偏结实有口感,鱼味浓郁,唔错。

新鲜鲭鱼寿司
4.2/5⭐️
新鲜鲭鱼寿司,简单新鲜既食材,肉质结实甜味,唔错。

照烧梭子鱼
4.2/5⭐️
最后有个照烧梭子鱼作结,画上完美句号,新鲜嘅梭子鱼,照烧完,入口更加鲜甜,好食😋

2023-11-19
  • 北海道马粪海胆