2024-02-01 121 浏览
上山顶咀嚼风味,我喺峰景餐厅遇到咗几分惊喜好滋味!想同大家讲吓我食嘅𠮶啲美嘢:生蚝就绝对系揭开味蕾序幕嘅焦点。Irish Rock咖喱味嘅海鲜鲜,嗌到我想唱歌🎵;Claire 003相比之下就嚟得大气啲,俾人一种满足感。但Tasea小小一口,啱啱好畀捧著轻食嘅朋友。牛柳方面,佢哋话系New Zealand Prime Grade,吃落去是嘅嚟软滑嘅,但系唔够嫩,稍微老咗啲,令人有少少「咦?」嘅感觉。不过新鲜嘅蕃茄嘅炒真系令主菜分色唔少,又甜又多汁,攞嚟过瘾。Fish and Chips就真系顶级选择,炸得唔油腻,外皮脆卜卜,鱼肉入面保持鲜嫩滑口。啲汁嘅味道纯正,无任何调味粉强加,真材实料冇得输👍。食物有得赞,但个服务就真系五十步笑百步。等水等到想生根,叫服勡亲口点菜又等到半拉胡须白。咁上下收碟嘅效率,有待提升!总结,呢度睇日落食晚饭,悠闲自得,招呼朋友去,都算系一个唔错选择。不过,若果系要请重要客人或者做纪念日,就嗌多个心眼,可能要斟酌下。哦,最后记得要订埋个好位,睇住维港夜景食饭,增色不少!