2021-06-27 37 浏览
將軍澳最近接2連3開左好多餐廳😍😍,同朋友行左一圈,揀左間新開張既餐廳食😋,係來自台灣既「段純貞」,好懷念以前即日買機票即日飛既感覺呀🥺😭。我地叫左麻辣嫩五花牛肉麵,首先麵方面有得揀手工麵同幼麵,我地揀左個手工麵😋,食落好有口感,好彈牙👍🏻,有咬口,牛肉上枱係粉嫩的,非常嫩滑,怕生既你可以放底再浸,牛味濃郁💖份量亦好多,湯底都幾辣下😘好過癮呀,不過略兼油左小小。另外朋友叫左青花椒香手絲雞乾拌麵,麵都係有得揀手工同幼麵,今次我地試左幼麵,有好多花生蒜片 勁香呀🙈,而且增加口感 配上麻醬,手絲雞份量多,仲有唐心蛋, 食落吾會太乾,怕熱吾想食湯麵既你就岩晒啦😍。我地叫左小食新鮮豚肉鍋貼,一份有5隻,煎到岩岩好,皮脆肉嫩,🙈朋友都一致認為好好食💖。香芋珍珠奶茶大大杯,香芋味突出,珍珠香糯👍🏻,不過略嫌甜左小小。。胚芽珍珠奶茶茶味好香濃,珍珠好有咬口,胚芽愈食愈香,好飽呀🙈🙈🙈
將軍澳最近接2連3開左好多餐廳😍😍,

我地叫左

另外朋友叫左

我地叫左小食
新鮮豚肉鍋貼,一份有5隻,煎到岩岩好,
皮脆肉嫩,🙈朋友都一致認為好好食💖

香芋珍珠奶茶
大大杯,香芋味突出,珍珠香糯👍🏻,
不過略嫌甜左小小。

胚芽珍珠奶茶
茶味好香濃,珍珠好有咬口,胚芽愈食愈香,好飽呀🙈🙈🙈
2021-06-24