3K
2018-06-05 414 浏览
早就想來回味下這裏的果醬,是日就同朋友來用餐。天氣很熱,一入店內個陣冷氣真係令人好舒服,慢慢睇下餐牌食咩先。Dinner set不是太吸引,便散點了。玉桂蘋果茶($39)/冰糖木瓜雪耳($39)來杯凍飲先啦,消暑良品。朋友的玉桂蘋果就是蘋果派味,香香甜甜好好飲。自己點左木瓜雪耳,哈哈,呢杯係糖水黎㗎喎根本就係木瓜雪耳糖水味,夠清潤溫泉蛋卡邦尼意粉($89)本來想點全日早餐,但賣哂,轉了要意粉,晶瑩飽滿的溫泉蛋好吸引呀,配料仲有鮮蘑菇同火腿片,份量唔少喎。混了蛋汁同卡邦尼汁超正,汁夠杰身,完全黏在意粉上。慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁($179)朋友點的牛扒,慢煮原來會分開一舊舊咁上望落唔似牛扒咁。有咬口,而且肉味甚濃郁,仲以為慢煮會好淋添。配料有薯仔同露筍,仲有個甜甜的蘋果汁,味道清新特別。果醬雪糕窩夫餅($79)配黑糖四物果醬點少得呢度嘅名物果醬窩夫,要了全份,有四件大大塊。窩夫厚身勁重蛋香,好正,果醬要了黑糖四物,其實即係薑加蘋果,甜甜酸酸又帶點辣勁,有點黑糖薑茶的感覺呢果醬好好味呀~全部食物都是即叫即制熱辣辣的,但制作需時,要耐心等待啊!
早就想來回味下這裏的果醬,是日就同朋友來用餐。

玉桂蘋果茶($39)/冰糖木瓜雪耳($39)
根本就係木瓜雪耳糖水味,夠清潤

溫泉蛋卡邦尼意粉($89)
混了蛋汁同卡邦尼汁超正,汁夠杰身,完全黏在意粉上。
慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁($179)
朋友點的牛扒,慢煮原來會分開一舊舊咁上
望落唔似牛扒咁。
果醬雪糕窩夫餅($79)配黑糖四物果醬
點少得呢度嘅名物果醬窩夫,要了全份,有四件大大塊。

果醬好好味呀~

全部食物都是即叫即制熱辣辣的,但制作需時,要耐心等待啊!
2018-05-28