2018-04-29
對於女生來講甜品就係正餐。工作太苦,跟朋友來一點甜品share,再一邊訴苦,心情好似冇咁沈重了!打開menu見到有好多抹茶甜蜜,即刻心心眼了😍甜品就係有種魔力會令人心花怒放啊!宇治抹茶賣相同menu一樣,大大杯....有小丸子、紅豆、抹茶jelly、可可脆片、豆腐花及雪糕非常吸引。抹茶雪糕茶味突出至於幾香奶味,但不至於極濃,沒有茶澀味的。配料有丸子係我一向食抹茶雪糕既至愛,煙靭既口感總令人著魔!百吃不厭呀!雪糕夾雜左可可脆片,令口感厭豐富及有驚喜!另一個驚喜之處就係底層配搭左豆腐花,有新義德里味道有幾夾。熱帶風情刨冰有芒果、橙、菠蘿及椰果作配料幾豐富!刨冰之上係3.6牛乳雪糕,有刨冰保溫,就算一邊食一邊慢慢傾計雪糕都冇咁快溶,非常之好。雪糕係用3.6牛乳製造所以非常香滑好好味!伯爵茶奶凍有我最愛吃既士多啤梨、藍莓及芒果,賣相討好之外又好味!奶凍口感軟滑,伯爵茶味唔會似係香精味,茶香突出。雪糕面頭再撒上玫瑰花瓣及「吱」上果醬,令整個甜品賣相吸睛,影相呃like一流!