2022-06-05 11 浏览
Verde Mar (西營盤)🍾用餐體驗及環境近年無得去旅行,都想去唔同嘅餐廳食吓唔同國家嘅菜式,止一止住鋪旅行癮🤭今日就去咗一間由外到內都充滿墨西哥風情嘅餐廳,餐廳花咗唔少心思喺裝潢上面,外牆同餐廳入面都畫咗壁畫,掛滿充滿特色嘅自製Piñata同埋擺咗啲小盆栽,餐廳外面又有一個露天平台種仙人掌,成日環境都好舒服😌主食:🤍 Chimichanga $99Chimichanga係一款墨西哥嘅卷餅,入面嘅餡料係自選嘅,我哋就分別揀咗Carnitas Pork同AI Pastor Pork,Carnitas Pork係手撕豬肉,AI Pastor Pork就有微微嘅辣,肉質比較juicy,包住餡料嘅卷餅會用油炸,食落香口惹味,口感亦都好豐富🥰🥰🤍 Birria Beef Stew $189呢款燉牛肉都令我好驚喜,預先以醃泡同慢煮嘅方法煮兩日,令湯底充滿住牛肉嘅精華,同時令牛肉更加軟腍入味,我哋揀咗配Tortillas,加少少洋蔥碎同青檸汁,包住舊燉牛肉,一啖食落口真係幸福感滿滿😍😍飲料:🍹Cactus Apple Juice $78之前從來都未飲過仙人掌嘅飲品,見到特色飲品menu有呢一款,
Verde Mar (西營盤)

🍾用餐體驗及環境

主食:
🤍 Chimichanga $99

🤍 Birria Beef Stew $189

飲料:
🍹Cactus Apple Juice $78
之前從來都未飲過仙人掌嘅飲品,見到特色飲品menu有呢一款,就即管嗌嚟飲吓🤭點知又真係幾驚喜,味道清新易入口,絕對係健康之選💪🏻

🍹Flamingo $38
呢杯係餐廳嘅另一款特色飲品,係Horchata混合Jamacia,飲落會有米漿肉桂味,加埋洛神花,味道又會有輕輕嘅酸,清新消暑🥰👍🏻

甜品
🤍Homemade Churro $78
Churro係好出名嘅甜品,類似油炸鬼咁🤭外脆內軟,外層沾少少肉桂粉,點埋朱古力醬,趁熱食就最正🤤😋

整體評分:
味道 🌟🌟🌟🌟🌟