2020-10-20
黎海之戀Don Don Don Donki🎶行完街,係附近搵地方食午餐,揀左隔離商場如心廣場的饞•台式幸福食堂。餐廳燈光好光猛,行簡約路線。餐廳應該係新開冇幾耐嘅,周圍都好新淨!望到廚師煮野食👩🏻🍳都好多套餐選擇,可以選台式餸菜,跟開胃菜、白飯或者揀便當。我同朋友都揀咗便當,加錢要埋台式飲品🥤我要左個鹽酥雞便當$62超級大碗飯,配菜有滷水蛋、榨菜、炒椰菜。強烈推介鹽酥雞,炸得好香脆,粉漿唔算多,而且有好多舊,落咗椒鹽粉,好香!好有台灣夜市食到既感覺😍另外佢啲椰菜都有用蒜蓉炒過,一啲都唔馬虎,食落好香蒜香味,唔係求其烚一烚個種 。便當本身送凍泡沫紅茶或者莉香綠茶,我加左$10轉特飲— 紫米芋香奶茶,我驚飲唔晒,所以要求轉外賣杯👍🏻芋香味好濃郁,底下面既紫米都好多,有少少似食緊糖水咁!😛特別一提,好鍾意食佢嘅榨菜,用來拌飯很好吃😋朋友要咗一個滷雞腿便當,加$10仙草奶綠,超大隻雞腿🍗😱😱佢話味道都OK!啲飯嘅份量多到佢食唔晒,搞到要打包🤣女仔嚟食嘅話可以叫少飯😝好食嘅台灣野,令人諗起上年台灣之旅😭希望疫情快啲完,可以快閃一轉台灣啦🥺
望到廚師煮野食👩🏻🍳
我要左個鹽酥雞便當$62
超級大碗飯,配菜有滷水蛋、榨菜、炒椰菜。
特別一提,好鍾意食佢嘅榨菜,用來拌飯很好吃😋