2024-03-25 36 浏览
小店裝修以香港七70,80年代的懷舊風格,牆上更掛上一些當年屯門區的舊公屋照片,更加富有很貼地的港式風情餐廳的車仔麵真的可以話係抵食又大碗,自選三餸,先$44,最重要係超過四十幾款美食,總有一款你喜歡,自由配搭,其中有幾樣嘅必食配搭,真係超建議大家去嘗試呀:🔮必食牛筋腩: 以秘製腩汁湯底炆煮,仲要係整條牛腩條來的,肉質軟腍入味,牛筋更膠質感滿滿,軟綿彈牙🔮滷水豬腸: 豬腸鹵得非常入味,非常滑嫩軟熟🔮招牌魷魚:微辣的魷魚,爽口彈牙,而且份量比我想像中多而我特別喜歡車仔面上灑上量的蔥段絲,而不是蔥粒,更加香口而且餐廳更有幾款不同辣的秘製辣汁,唔係好食得辣嘅朋友可以好似我咁揀🔸️惹味甜辣汁,以沙茶底調配的甜辣汁,原來是店家自己炒醬的,非常香口惹味,用嚟拌麵真係一流啊!小店更不時有唔同款式的期間限定食物,而我就試咗🔮即燒粒粒雞軟骨,即叫即燒,雞軟骨本身已醃得非常入味,再加上燒時灑上孜然粉,辣粉等香料,熱辣辣,非常香口惹味,而且份量也很多跟餐只需要加$8,就可以有一天樽裝的懷舊可樂,果然由頭到尾都會感受到貼地的港式懷舊情懷呀~
🔮滷水豬腸: 豬腸鹵得非常入味,非常滑嫩軟熟
🔮招牌魷魚:微辣的魷魚,爽口彈牙,而且份量比我想像中多
而我特別喜歡車仔面上灑上量的蔥段絲,而不是蔥粒,更加香口