2018-07-28
最近見到有間專門食心太軟同窩夫嘅餐廳😍雖然要去西營盤遠就遠咗啲🤔不過究竟有咩動力驅使我地兩個咁遠水路都要黎?係食啊😎!(男小編話佢第一次去西營盤🤣)#紫薯心太軟 ($98)😋好味指數:(7.5/10)紫薯心太軟切落去超級流心😍不過可能比較杰,所以流得唔算好快😆食落去紫薯味好重😋窩夫都好大個,同朋友share黎食都得😎👍🏼入面有紫薯蓉,所以食落去都特別飽肚😆豆腐雪糕唔會溶得好快,所以可以影左相再食😙豆腐味唔算好重,要dap真啲先feel到🤔所以建議食多少少雪糕再食心太軟同窩夫,如果唔係就有機會食唔出😋#抹茶特盛 ($108)😋好味指數:(7.5/10)抹茶心太軟當然流心係基本😎食落去抹茶味好濃,係帶點澀澀地嘅味道😱而抹茶雪糕相對嚟講甜度就會高番啲😆另仲有銅鑼燒、蕨餅、啫喱、白玉同紅豆😚可以倒小小黑糖漿😙蕨餅煙煙韌韌,啫喱比較實唔係一放入口就變水汪汪果隻,白玉同銅鑼燒就不過不失🧐食完甜品配番杯玄米茶,當堂覺得冇咁濟😗.⭐溫馨小提示📌每人最少點一款甜品,或最低消費60蚊📌餐具、紙巾、食水都係要自己拎架
(男小編話佢第一次去西營盤🤣)
#紫薯心太軟 ($98)
😋好味指數:(7.5/10)
#抹茶特盛 ($108)
😋好味指數:(7.5/10)
而抹茶雪糕相對嚟講甜度就會高番啲😆
另仲有銅鑼燒、蕨餅、啫喱、白玉同紅豆😚可以倒小小黑糖漿😙
食完甜品配番杯玄米茶,當堂覺得冇咁濟😗
⭐溫馨小提示
📌每人最少點一款甜品,或最低消費60蚊
📌餐具、紙巾、食水都係要自己拎架