2009-06-22
因為有海逸系既coupon,結果約多個朋友三丁友去食晚餐buffet,三個人食比一個人錢,連加一百幾銀一位.(原價318+10%), 星期一晚入座率一般麻麻沒有包一杯餐飲,但可以自己沖咖啡奶茶橙汁飲飽佢,呢個我欣賞.晚餐食物選擇認真唔多,比同系九龍酒店同都會海逸buffet至少少左三份之一到一半左右.不過係同一時間,食物質素反而有d喜出望外.魚生壽司呢d從來都無咩期望,不過魚生要拎幾多都唔駛驚,因為都無咩人排隊同你爭,拎野食完全無壓力可言,認真夠輕鬆.生蠔蟹腳凍蝦呢d係有既,唔會擺太多出黎但都會準時refill,生蠔仲肥美過九龍同都會海逸好多好多,又無人爭住拎,食番一打半打都值回票價.燒牛肉係一個完全唔起眼既位度,可能因為人客唔多,人手唔會太足,要叫先有人黎切,切出黎份量不多不少岩岩好又燒得幾好食,七成熟左右都ok炸蝦天婦羅無試,不過見d外籍客唔少都走埋去request炸幾隻去食,賣相又ok應該唔太差. 有即叫即煮既粥麵,不過同樣無試.熱食方面選擇少到得幾味,唔岩食既話會認真大鑊,幸好有牛舌同埋冬陰功湯,牛舌大件夾抵食,冬陰功湯雖則無蝦,不過味道幾香幾開胃.燒味同填鴨唔知點解係最多人搶
不過係同一時間,食物質素反而有d喜出望外.
拎野食完全無壓力可言,認真夠輕鬆.
燒味同填鴨唔知點解係最多人搶住拎既,雖則食落都唔錯....
雪糕個度自己挖,係略嫌d架生要清潔個陣難攪d
甜品就算數把喇.....
如果比full price我真係無乜興趣食
不過如果有相當大折扣既話,我就覺得當食個普通便飯都抵,至少食物味道黎講算比較似樣