2020-10-08 66 浏览
相信短期內都去唔到旅行㗎喇,所以想食台灣嘢嘅心情日益濃厚,如果你問我荃灣新開嘅呢間你妳可唔可以解決到鄉愁,我答你,係唔得嘅。老實講,佢哋真係唔係好有台式嘅風味,價錢都唔平。舖頭好細,十零個位咗右,我會recommand外賣好過堂食嘅。去到嗰陣見到好多花牌,應該係開業冇耐,好多嘢都非常之需要改善,不過,一堆年輕人做樓面,看似缺乏經驗,我覺得值得比啲耐性去接受佢哋嘅。先講下主食類,有覺類「台式」嘅飯麵,味道唔差,炸花枝丸鹽酥雞呢啲,炸得嘅,香香脆脆咁好難會唔好食嘅。魯肉飯OK啦,我覺得幾好嘅因為冇乜肥豬肉,但你話好台式,就真係唔講得上。你懂的。索價$78,偏貴。另外加錢叫咗杯台式特飲,個味唔係好台式,呢條街一街都係珍珠奶茶鋪頭,個人唔建議喺呢度食正餐或者飲嘢。我覺得你妳本來就係想主打芋圓甜品同埋佢哋嘅招牌多士,所以如果你打算過來食,唔好浪費自己個胃食其他嘢(因為個多士好大份㗎!)驟眼望落去,好有元朗羅東嘅影子。後來喺餐廳門口見到招聘告示,原來真係羅東D朋友,作為元朗人,羅東一定唔會陌生。佢哋嘅仙草芋圓甜品,出名大碗足料,同埋唔會好甜,怕甜一族都可以嚟試。仙草芋圓系列有嘅個combinati

我覺得你妳本來就係想主打芋圓甜品同埋佢哋嘅招牌多士,所以如果你打算過來食,唔好浪費自己個胃食其他嘢(因為個多士好大份㗎!)驟眼望落去,好有元朗羅東嘅影子。後來喺餐廳門口見到招聘告示,原來真係羅東D朋友,作為元朗人,羅東一定唔會陌生。佢哋嘅仙草芋圓甜品,出名大碗足料,同埋唔會好甜,怕甜一族都可以嚟試。仙草芋圓系列有嘅個combination可以揀,我就揀咗珍珠加荔枝爆爆珠,成碗都係,兩個人分都夠食。

另外有粒特別大粒嘅芋圓,咩黎架呢?原來入面包住芋泥呀!!好得意,同埋好飽!(所以真係唔好叫個飯,太飽了~)

羅東名物芋泥肉鬆厚多士,好正,必食,芋泥唔會太甜,只有淡淡嘅芋頭味,亦係十分之飽,一個人食講真會有啲吃力(同埋有啲口乾)一啖多士一啖仙草甜品,就啱啱好喇!!