2010-01-14
食係上年既事~不過有日同朋友提起...想講一講...個日晚餐我同朋友兩個食兩人餐..好似14X...向門口等位時~個位伯伯真係好好服務,十分有禮~請真真係有D受寵若驚,因為無諗到俾D老人家服務既感覺係餈咁唔好意思點左兩個湯,一個蜆肉炒蛋,一個栗米班塊,兩個3色飯個湯~我記得我係飲茶樹姑煲瘦肉,淡,色好濃,係無味精(有既唔會淡到咁)煲得唔夠時間,因為D姑咬落仲有姑味蜆肉炒蛋~個蛋都唔係太老太實,都OK,但太咸,有菜甫所以好咸(仲係大量)以為係菜甫,蜆肉都唔見得太多,其實兩樣野唔係好夾....你估蠔餅咩....栗米班塊~最差!!!D魚薄到好似魚片咁,又炸得太過頭,有D黑黑地,唔好幻想佢會係金黃色.個汁就唔使多提,基本上就係開包栗米漿加隻蛋煮兩煮~淋落去~DONE!!!3色飯,即係糙米飯,你同我都識得整,不過太乾身,我本身鐘意食軟飯~(YES!!軟飯)其實因為食左好一段時間,所以唔係太記得有幾唔好食,但就係唔使呢個價錢既野,間野真係普通過茶餐廳,裝修係有,報務係有,但食物味道就唔知去左邊,可能你地會話當幫下老人家,但同時間又諗下個BOSS會唔會係用呢個GIMMICK黎吸引你黎呢?你知唔知D名
個日晚餐我同朋友兩個食兩人餐..好似14X...
點左兩個湯,一個蜆肉炒蛋,一個栗米班塊,兩個3色飯
可能你地會話當幫下老人家,但同時間又諗下個BOSS會唔會係用呢個GIMMICK黎吸引你黎呢?你知唔知D名公公婆婆幾錢一個月?可能低過你同我既想像,(可能而己)
但眼見有一家店會用老年人,我都覺得係值得嘉許,如果係真係想幫公公婆婆既話,
間野如果可以換過個CHEF既話...都有得做既...趁HK人仲有愛心...此終一間餐廳最緊要係食物...環境都係較其次)講真佢開向D咁既位....絕對唔會行行下街去食LOR,呢間野個BOSS最好趁仲有人記得佢有呢個GIMMICK時快D換左個廚...唔係真係神仙難救~嗚呼~~