2018-10-27 336 浏览
突然見到一間充滿異國風情嘅小店,睇個門面都覺得好吸引,open area陽光顯得十分充足😆午餐款式都好多,keep fit可以揀沙律,肚餓既又可以揀丼飯,店員會用iPad show俾你睇食物既相,見到就已經流晒口水!Torched salmon ($120) 呢碟沙律色彩好豐富,除咗三文魚之外仲有沙律菜,蘿蔔絲,番石榴,牛油果,粟米同紫薑🤤 三文魚好厚好新鮮,煎香咗前後2面,做到半熟既效果。我覺得可以一係再生啲,又或者熟多啲,口感會較佳☺️👌🏻Sous vide steak ($130) 呢度既丼飯都好吸引🙈 揀咗steak, 好冧好多肉汁,味道都好好😻 加埋呢個類似wasabi 既sauce 係好match!! 另外我地加咗隻温泉蛋,撈落啲煙煙韌韌既飯粒度係完勝,仲隱約食到牛既肉汁Purple sweet potato milkshake ($50) 紫薯奶昔外面真係好少見,好重紫薯味,濃得黎唔係果種人工既味道,甜甜地幾好飲Avocado smoothie ($50) 作為牛油果控,有牛油果既飲品都一定會叫,呢度既沙冰好細滑,完全冇碎冰☺️ 呢度既牛油果smoothie 仲加入咗青瓜元素

Avocado smoothie ($50) 作為牛油果控,有牛油果既飲品都一定會叫,呢度既沙冰好細滑,完全冇碎冰☺️ 呢度既牛油果smoothie 仲加入咗青瓜元素,fresh得黎亦都唔會覺得漏。